Bài giảng Tiếng Anh 8 Global Success - Unit 8: Shopping - Lesson 5
Bạn đang xem tài liệu "Bài giảng Tiếng Anh 8 Global Success - Unit 8: Shopping - Lesson 5", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.
File đính kèm:
bai_giang_tieng_anh_8_global_success_unit_8_shopping_lesson.pptx
Nội dung text: Bài giảng Tiếng Anh 8 Global Success - Unit 8: Shopping - Lesson 5
- Unit 8 SHOPPING LESSON 5: SKILLS 1 1 HOBBIES READING SPEAKING
- LESSON 5: SKILLS 1 WARM-UP Chatting - Task 1: Read the list and tick the most common reason(s) why you go shopping. READING *Vocabulary - Task 2: Read the passage and choose the correct answer. - Task 3: Fill in each blank with ONE word from the passage. - Task 4: Ask and answer about a new shopping centre. SPEAKING - Task 5: Ask and answer about a shopping centre, a supermarket, an open-air market in your area. Take notes and report to the class. Wrap-up CONSOLIDATION Homework
- WARM-UP CHATTINGCHATTING • Do you like shopping? • How often do you go shopping? • Why do you go to shopping centers?
- READING 1 Read the list below and tick the most common reason(s) why you go shopping. - Hanging out with friends - Reducing stress - Buying goods - Exercising - Browsing
- READING customer (n) /ˈkʌstəmə/ khách hàng
- READING try on (v) /traɪ ɒn/ thử (quần áo, giày dép)
- READING decoration (n) /ˌdekəˈreɪʃn/ đồ trang trí
- READING wander (v) /ˈwɑːndər/ đi lang thang, thả bộ
- READING 2 Read the passage and choose the correct answer A, B, or C. 1. People go to a shopping centre ______. A. only for shopping B. mainly to hang out C. for many reasons However, people also go to shopping centres for many other reasons. Some people go there for entertainment. These centres often offer year-round free entertainment for customers of all ages such as live music and special performances.
- READING 2 Read the passage and choose the correct answer A, B, or C. 2. At shopping centres, customers can ______. A. touch the product B. bargain to get lower prices C. pay to watch live performances. Shopping centres offer a wide range of products to choose from. Customers can touch the products and try on clothes and shoes. This makes them feel more comfortable when they decide to buy something.
- READING 2 Read the passage and choose the correct answer A, B, or C. 3. A kind of entertainment at a shopping centre is _______. A. fashion contests B. live music C. painting exhibitions However, people also go to shopping centres for many other reasons. Some people go there for entertainment. These centres often offer year- round free entertainment for customers of all ages such as live music and special performances.
- READING 2 Read the passage and choose the correct answer A, B, or C. 4. Some people exercise at a shopping centre because they like its ______. A. crowds B. well-lit areas C. shops They enjoy walking for one or two hours in clean and well-lit areas. Some people even go there to avoid the heat or cold outside. Shopping centres offer free air conditioning and heating.
- READING 2 Read the passage and choose the correct answer A, B, or C. 5. The word “year-round” in paragraph 2 is similar in meaning to ______. A. always B. sometimes C. rarely However, people also go to shopping centres for many other reasons. Some people go there for entertainment. These centres often offer year-round free entertainment for customers of all ages such as live music and special performances.
- READING 3 Fill in each blank with ONE word from the passage. Shopping centres 1. attract a lot of customers during _______.sales 2. allow customers to _______try on clothes and shoes. 3. offer free ______________entertainment for customers of all ages. 4. are full of ___________decorations during holidays. 5. offer ______free air conditioning and heating.
- SPEAKING 4 Work in pairs. Ask and answer about a new shopping centre. • Student A reads the suggestions for questions on card A. • Student B reads the information about the new shopping centre on card B (page 91).
- SPEAKING 5 Work in pairs. Ask and answer about a shopping centre, a supermarket, or an open-air market in your area. Take notes of your partner’s answers and report them to the class. • You can use the suggestions below: - where it is - how you get there - what its opening hours are - what you do there - what you like/ don’t like about it.
- CONSOLIDATION 1 Wrap-up What have we learnt in this lesson? ü Reasons why we go to shopping centres. ü Information about new shopping centres.
- CONSOLIDATION 2 Homework - Learn the new words by heart. - Make a speech introducing a new shopping centre in your city. - Do the exercises in the Workbook
- Website: hoclieu.vn Fanpage: facebook.com/tienganhglobalsuccess.vn/

